L’any 2019 es celebraren el 40è cicle de representacions, una data assenyalada que des del Patronat es destacà organitzant actes únics i exclusius per commemorar-ho.
Divendres, 31 de maig de 2019
Inauguració de l’exposició «#40Misteris. Coneix l’ànima del Misteri»
Lloc: Castell del Paborde de La Selva del Camp
Horari: 20h.
Una exposició commemorativa que mostra els diferents elements essencials que s’han utilitzat al llarg d’aquestes més de quaranta representacions, alhora que vol ser un reconeixement a totes les persones que n’han format part.
Posteriorment es realitzarà la conferència «El Misteri de la Selva. Simbologia i significat» a càrrec de la Sra. Núria Cavallé, filòloga. Una explicació breu i planera de la simbologia que hi ha darrera l’escenificació del Misteri, amb l’objectiu de menar el públic cap una comprensió més profunda i completa d’aquesta peça assumpcionista atenent a la significació primigènia i a l’actual.
L’exposició «#40Misteris. Coneix l’ànima del Misteri» restarà oberta al Castell del Paborde de La Selva els caps de setmana de l’1 al 16 de juny en horaris de: dissabtes de 10h a 14h i de 16h a 18h, i diumenges de 10h a 14h.
Activitat inclosa en el DASC (Dia de l’Associacionisme Cultural) de la Generalitat de Catalunya.
Més informació: https://agenda.cultura.gencat.cat
Divendres, 7 de juny de 2019 a les 19h. al Castell del Paborde
Conferència «Lectura teològica del Misteri de la Selva. Estudi dels personatges» a càrrec del Sr.Armand Puig i Tàrrech, doctor en Ciències Bíbliques, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià. La conferència consistirà en repassar els principals personatges del Misteri i veure quina és la seva projecció i característica des del punt de vista teològic, quina relació tenen entre ells i com entre tots construeixen una realitat que tan és terrenal com celestial.
Activitat inclosa en el DASC (Dia de l’Associacionisme Cultural) de la Generalitat de Catalunya.
Més informació: https://agenda.cultura.gencat.cat
Divendres, 14 de juny de 2019 a les 19h al Castell del Paborde
Conferència «El Misteri de la Selva: entre el teatre i la litúrgia, entre la cultura i la fe» a càrrec del Sr. Daniel Pinyol Alabart, doctor en Història per la URV, professor titular de ciències i tècniques historiogràfiques a la Universitat de
Barcelona i especialista en documentació i manuscrits medievals. La conferència parlarà de l’evolució del Misteri al llarg de la història, des dels primers manuscrits que parlen de l’assumpció de la Mare de Déu cap a les tradicions medievals de la Dormició per acabar amb el Misteri de La Selva.
Representació extraordinària a la Sagrada Família (Barcelona)
Dia: 22 de setembre de 2019
Horari: 20h.
Properament més informació